Liniștea- relativă, retrospectivă

Cu paharul de vin alb, sec, alături îmi reconstitui ultimele 360 și ceva de zile. Lucrul ăsta îmi dă un aer vintage, care mă face să zâmbesc. Poate ca și zilele transformate în săptamani și luni și-au pus amprenta lor, a timpului lor, asupra ridurilor mici din colțul ochiului, asupra lucrurilor pe care le înteleg altfel acum.

îmi place să cred că anul ăsta, atât de complicat, nu a trecut fară să mă lase în urmă, mai înțeleaptă, mai întelegătoare, mai deschisă și mai atentă.

îmi trec, fugare prin minte, clipele ficarei zile: zăpada primei dimenți din an, prima țigară facută de mine, prima zi a primăverii ce se prevestea de-a dreptul haotică,prima zi de vară, 6 ani spulberați într-o clipă și recâștigați cine știe când, nisipul fin de pe buzele batute de vânt, lacrimile, noianul de nopți nedormite, zâmbetele către lume și durerea din adâncuri, a doua țigară, a treia și renunțarea la a mai socoti- nopțile, țigările, oamenii, urletele din mine.

și linistea. și ura și acceptarea și naivitatea și înțelegerea și descoperirea. Un nou eu, născându-se din dezamăgiri, învătând să trăiasaca într-o lume mult prea reală. De cand mă știu nu prea fac față realității și de asta cu fiecare  clipă ce mă lasă s-o savurez pe deplin, îmi construiesc o lume, mică, sigură și a mea.

Am simțit pe propria piele cum e să pierzi: oameni dragi, prieteni, pe mine însămi. și cum e să renaști- evident cu totul alta, n-ai cum să mai fi la fel, altfel nu vei fi învațat nimic din tot purgatoriul ăsta din care te-ai zbatut să supraviețuiești.

și linistea din nou. Aparentă momentan, surdă, compllicată. locuri minunate care îmi exaltă ochii mirați, întinși spre cerul senin. O lume nouă, acolo de mii de ani, un soare dogoritor și cafele în dimineți nesperat de reale.

și linistea dinauntru în puținele momente în care o caut și o găsec cu adevarat. înăuntru, liniștea reflectă culorii vii de galben și violet, infinite vieți din marele univers și o altă perspectivă.

Retrospectiva mă obosește așa că pe scurt totul se rezumă în câteva cuvinte: eu vs. eu  1-0.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: