Balanta

Unicitatea e o optiune pe care o primesti pe tava intinsa la inceputul fiecarui an. Acest an, unic, ca si cei dinainte, ca si cei care vor veni imi umple sufletul pana la refuz. La sfarsit balanta se inclina intotdeauna in partea insorita a drumului.  Inainte de aceasta balanta, intrebarile vin firesc si raspunsurile curg prin mine inspre lume.

Daca am zambit sau am plans? Cu certitudine! Am zambit incarcata de primii fulgi de nea. Alaturi de piticul meu am ras si am plans si cu mana lui in mana mea, am facut primii pasi spre necunoscut. M-am lasat ghidata, cu ochii inchisi si toata incredere- cu zambetul pe buze si lacrimi in ochi. 

Daca mi-a fost greu? Nu! Nu mi-a fost greu. Am invatat doar ca obstacolele din viata mea sunt noi provocari  cu parfum de menta si ca limonada nu e facuta doar din lamaie- ea are multa miere si e dulce.

Daca am iubit? Cu siguranta! Am iubit soarele arzator al tarilor straine, albul zapezii de pe cele mai inalte piscuri, am iubit intoarcerea la inceputuri si reintanirile vechi de care mi-am reamintit, rasetele si zambetele care mi-au inundat lumea pana in cele mai ascunse colturi. Am iubit cu pasiune sau matur de cate ori am deschis ochii si am privit in jur.

Daca mi-a fost dor? Nu. Am invatat ca intreaga viata e un ciclu prin care trecem, ca ori de cate ori simtim ca o parte din noi ramane undeva,stim cu certitudine ca locul ramas va fi umplut. 

Aceasta certitudine ma face acum sa zambesc, sa plang, sa iubesc si sa-mi fie dor. Aceasta certitudine inclina, intotdeauna, balanta in partea insorita a drumului.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: