Despre libertate

Ziua imbratiseaza noaptea in chinurile ei .

Cu ultima suflare, luna imi lumineaza calea. Cu ultimele parfumuri, trandafirii se deschid spre o noua zi, clipele tanjesc dupa timp, timpul alearga confuz pe troatoarele inguste dupa oameni. Oamenii, nepasatori, se arunca tristi in autobuze, in tramvaie duruitoare, in vietile lor desarte pe care le gusta, amar, zi de zi.

Am inchis poarta si am lasat cheia, ca nicodata, jos…Altadata as fi pus-o la locul ei, in cuiul din gard, pe interior.

Hoti n-au sa mai vina de azi, nici batrani curiosi, nici copii galagiosi in cautarea vechilor jocuri, in cautarea copilariei uitate in trenuletul de sub brad.

Azi aleg alt drum. Azi las la o parte zilele si noptile ce niciodata n-au incetat sa mai fie, azi arunc la gunoi chipuri, imbratisari, clipe si zambete, povesti spuse in parc. Azi las la o parte cuvinte si semne de punctuatie, cantecul de pian si stropii de ploaie. Inchid ochii refuzand cu hotarare ultimele faramituri din portia asta mare de „mancare”.

Astazi, mai precis, in aceasta seara, poate ca toate celelate, poate mai simpla decat primii fulgi de nea, poate mai dulce decat cafeaua cu ingeri, poate mai calda decat mana ta in mana mea, astazi las la o parte tot.

Astazi sunt libera…de tot …de toate…

Reclame

3 răspunsuri to “Despre libertate”

 1. Hm… libertatea… oare ce inseamana… oare ce inseamana ea pentru tine?

  A fi singura cu tine?

 2. Libertatea mea este mai mult un ideal…si stim cu totii ca idealurile sunt aproape imposibil de atins…libertatea mea nu inseamna neaparat singuratate(poate insemna si asta, l aun moment dat).Libertatea inseamna, probabil egoism…sa fi liber sa faci ce vrei fara sa iti pese de ceilalti, sa fi liber sa gandesti cum vrei fara sa te intereseze daca societatea nu te accepta, sa fi liber sa fi tu insuti…nu cred ca vreunul dintre noi vom putea ajunge la performanta de a fi liberi…(poate doar pentru o clipa).

  • De acord, aceea e libertatea perfectă! Nici nu ştiu dacă mi-o doresc şi clar nimeni nu e atât de liber mai mult de o clipă.

   Totul vine de la a face ceea ce tu însuţi ai decis şi a nu te lăsa purtat de vânt. Nu e nevoie să faci doar ce îţi vine şi ceea ce îţi place, atâta timp cât tu ai decis asta. Cred că e o performanţa să fii în control, să trăieşti conştient, nu e nevoie să ducem libertatea la perfecţiune. Simţi uneori nevoia de a face sacrificii, mai ales când iubeşti.

   Însa o relaţie în care eşti de acord să te îngrădeşti mereu şi să te minţi, nu poate fi vazuta ca un sacrificiu constant ci ca o slăbiciune ce repugnă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: